بلاگ

image_19_06_2024_522
88 / 100

دامپروری و شیلات در کشاورزی ارگانیگ

هدف از دامپروری ارگانیک تولید محصول های دامی دوست دار محیط زیست، دام هایی با سلامتی بالاست که در هنگام پرورش دارای استانداردهای بالای آسایش هستند و همچنین تولید محصول هایی با کیفیت طبیعی است.

دامپروری ارگانیک نیازمند کشاورزی ارگانیک است. خوراک مورد استفاده برای تغذیه این دام ها باید 100 % ارگانیک باشد، البته اضافه کردن ویتامین ها و مواد معدنی برای متعادل کردن جیره آن ها مجاز است.

در مورد گاو های شیری مجاز اند 9 ماه از خوراک 80 % ارگانیک استفاده کنند ولی بعد از آن باید به مدت 3 ماه از خوراک 100 % ارگانیک به آن ها داده شوند.

پرورش دهندگان دام های ارگانیک مجاز نیستند به خوراک دام، هورمون یا هر نوع تقویت کننده رشد دیگر و یا پادزیست ها را اضافه کنند.

روش های مدیریتی پیشگیری کننده از بیماری ها مانند استفاده از مایه کوبی برای جلوگیری از بیمار شدن دام می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

تولید کنندگان مجاز نیستند از روش های درمانی در هنگامی که دام بیمار یا زخمی است جلوگیری کنند و نبایستی تولیدهای دام بیمار زیر درمان، به عنوان ارگانیک به بازار عرضه شود.

تمام حیوان هایی که به صورت ارگانیک پرورش می یابند، باید به محیط باز که شامل چراگاه برای نشخوار کنندگان است، دسترسی داشته باشند.

البته دسترسی به محیط آزاد را می توان به دلایل حفظ سلامتی دام، حفظ امنیت دام، شرایط تولیدی دام یا برای حفظ کیفیت آب یا خاک به صورت موقتی محدود کرد. پرندگان نیز باید در قفس نبوده و در هوای آزاد حرکت های طبیعی داشته باشند.

استفاده از تلقیح مصنوعی به دلیل ضرورت گسترش ژنتیکی و مسائل بهداشتی و استفاده از قابلیت دام های پر تولید، پرهیز ناپذیر است.

دامپروری ارگانیک یک راه حل برای تمام تنگنا های صنعت دامپروری و تولیدهای دامی نیست. دامپروری ارگانیک

در ابتدا یک روش تولید محصول های دامی برای فروشگاه های خاص و خریداران ویژه است که به کیفیت و سلامت تولیدها اهمیت زیادی می دهند و حاضر اند برای آن هزینه بیشتری پرداخت کنند.

پرورش آبزیان در آب های داخلی و آب های دریایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در تولید ارگانیک نباید از ترکیب های شیمیایی سرطان زا برای جلوگیری از تلف شدن ماهیان استفاده شود و یا آب آلوده به کار رود.

باغبانی ارگانیک (کشاورزی ارگانیک)

بیشتر تولیدهای باغبانی سرمایه گذاری بلند مدتی را نیاز دارند، از سوی دیگر، فرآورده های باغبانی بیشتر فساد پذیر و تازه مصرف هستند از این رو تولید ارگانیک آن ها بیشتر مورد توجه است.

با توجه به این که امروزه رویکرد جهانی به سوی کشاورزی ارگانیک است و هر ساله مقداری به سطح زیر کشت محصول های ارگانیک افزوده می شود، پیش بینی می شود که در آینده حضور در بازارهای جهانی به ویژه در مورد فرآورده های باغبانی، مستلزم عرضه فرآورده های ارگانیک و بدون مواد شیمیایی باشد.

در باغبانی ارگانیک استفاده از کانال کود، کود دامی و کمپوست به دست آمده از علف های نا خواسته (هرز) بین ردیف درختان و همچنین ورمی کمپوست می تواند جهت تامین نیاز کودی درختان اقتصادی و عملی باشد.

مصرف کود دامی و ورمی کمپوست در باغبانی بر عکس زراعت بسیار مقرون به صرفه می باشد، کود دامی یکی از منابع ارزشمند در کشت زارها و باغ های ارگانیک به شمار می آید و یکی از اثرگذاری های مهم آن، بهبود قابلیت دسترسی عناصر کمیاب در خاک است.

پژوهش های بسیاری در مورد باغبانی فراورده های آمار های جهانی نشان می دهند که سطح زیر کشت میوه ها و ارگانیک منتشر شده است، سبزی های ارگانیک در سال های 2004 تا 2012 افزایشی چشمگیری داشته است.

مهمترین کشورهای تولید کننده مرکبات ارگانیک، استرالیا 480 ، کوبا 398 ، جمهوری دومینیکن 250 ، فرانسه 299 ، غنا 6783، یونان 1521 ، ایتالیا 25340 ، لبنان 201 ، مکزیک 12245 ،آفریقای جنوبی 2035 ، اسپانیا 6275 ، ترکیه 693 و آمریکا 7528 هکتار بوده اند و در همین سال ایران 1 هکتار مرکبات ارگانیک داشته است.

از میان انواع مرکبات ارگانیک، در سطح جهانی، پرتقال  %55 ، انواع لیمو 12 %، گریپ فروت 1% و بقیه محصول های مرکبات 32 % می باشد.

مصرف میوه های معتدله ارگانیک در سطح جهان، در سال 2012 ، سیب 51 ، آلو 7، زردآلو 7، گیلاس 7، گلابی 7، هلو و شلیل5  و سایر محصول ها 19 % بوده است.

درصد توزیع محصول های گرمسیری و نیمه گرمسیری در سال 2012 موز 38 ، آواکادو 21 ، انبه 10 ، انجیر 8، خرما 2، کیوی 2، اناناس 2 و سایر میوه های این گروه 17 % بوده است.

پژوهش هایی که در کشورهای مختلف روی 11 محصول باغبانی انجام شده نشان می دهد که در 7 مورد فرآورده های حاصل از کشت ارگانیک سودآور تر از کشت های معمولی بوده اند.

کشاورزی ارگانیک/کشاورزی ارگانیک/کشاورزی ارگانیک/کشاورزی ارگانیک/کشاورزی ارگانیک

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما