بلاگ

ژئونت چیست
83 / 100

ژئونت (geonet) یکی از شناخته شده ترین مصالح سنتتیکی است که در پروژه های عمرانی و دیگر صنایع کاربردهای فراوانی دارد. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر درباره این موضوع بدانیم که ژئونت چیست؟ پس از آن با کاربردهای مختلف این محصول منحصر به فرد آشنا خواهیم شد. پس با ما برای آشنایی بیشتر با این موضوع همراه باشید.

ژئوسنتتیک

پیش از آنکه بدانیم ژئونت چیست، بهتر است با خانواده ژئوسنتتیک ها بیشتر آشنا شویم. واژه ژئوسنتتیک یا همان دست سازه های بشر برای زمین، به مصالحی اطلاق می شود که موجب مسلح کردن خاک، پایداری بهتر زمین و محافظت هرچه بیشتر از محیط زیست می گردند.

جنس مصالح ژئوسنتتیکی

پلیمر های سبک و سنگین، عناصر اصلی سازنده مصالح ژئوسنتتیکی هستند. پلیمرها استحکام و طول عمر بالایی دارند. در عین حال از خاصیت کشسانی کاربردی نیز برخودار هستند. علاوه بر این پلیمرها معمولا در هر شرایط آب و هوایی خاصیت خود را حفظ می کنند. همین ویژگی ها سبب می شود پلیمر بهترین گزینه برای استفاده در پروژه های عمرانی و صنایع مربوط به خاک و زمین باشد.

انواع مصالح ژئوسنتتیکی

گسترش تکنولوژی موجب افزایش وسعت محصولات ژئوسنتتیکی نیز شده است. این گسترش قطعا ادامه دار خواهد بود. از جمله کاربردی ترین مصالح ژئوسنتتیکی می توان به ژئوسل، ژئوممبران، ژئوتکستایل و ژئونت اشاره کرد. تعداد مصالح ژئوسنتتیکی بسیار بیشتراند. در صورت تمایل می توانید در بخش محصولات سایت آرین خاک ایرانیان محصولات مفصل تری را مشاهده نمایید.

کاربرد مصالح ژئوسنتتیک

مصالح ژئوسنتتیکی ممکن است جداگانه یا به صورت ترکیبی در حوزه های مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. جلوگیری و کنترل فرسایش خاک یکی از مهم ترین کاربردهای مصالح ژئوسنتتیکی است. ژئوتکنیک، عمران، پتروشیمی، ایجاد بام سبز، حمل و نقل، پروژه های زیست محیطی، احداث سد، تونل، فرودگاه و معادن، از جمله مواردی است که مصالح ژئوسنتتیکی در آن ها نقش بسیار مهم و حیاتی ایفا می کنند.

ژئونت چیست؟

اکنون که به خوبی با ژئوسنتتیک، انواع محصولات و کاربردهای آن آشنا شدیم، می توانیم با دانش کامل تری به این سؤال پاسخ دهیم که ژئونت چیست؟ ژئونت یکی از محصولات ژئوسنتتیکی است که از پلیمر هایی مانند پلی پروپیلن و رزین های پلی اتیلن ساخته می شود. وزن ژئونت بسته به چگالی مواد اولیه ممکن متفاوت باشد. چگالی بیشتر، محصولی محکم تر و مقاوم تر را ایجاد خواهد کرد. در ژئونت از موادی برای افزایش مقاومت در برابر پرتوهای فرابنفش نیز استفاده می شود تا طول عمر بالاتری پیدا کنند. کربن بلک، اسید ها و آنتی اکسیدان های مختلف نیز در ساخت ژئونت استفاده می شوند.

ژئونت چیست و چه کاربردهایی دارد

تفاوت ژئونت با دیگر ژئوممبران

اگرچه ژئونت خاصیت کششی و انعطاف پذیری دارد، اما به طور کلی ژئونت ها سخت تر و کم انعطاف تر از ژئوممبران ها هستند. همین ویژگی آن ها را برای عملیاتی مانند زهکشی مناسب تر می کند.  

کاربردهای ژئونت

در بخش ژئونت چیست؟ با ماهیت ژئونت آشنا شدیم. در این بخش به بررسی کاربردهای ژئونت خواهیم پرداخت.

زهکشی

ژئونت، به عملکرد بسیار خوب آن در عملیات زهکشی شناخته می شود. نوع طراحی ژئونت و فاصله ای که بین رشته های آن وجود دارد، عملیات زهکشی را به روشی استاندارد و بسیار مناسب اجرا می کند. ژئونت امکان زهکشی بدون جابجاشدن ذرات خاک را فراهم می کند و به خوبی اجازه می دهد که آب بین لایه های خاک حرکت کند. در نتیجه با گذر زمان مسیر حرکت آب در خاک مسدود نمی شود. نام دیگر ژئونت های زه کش ژئودرین نواری است.

چرا ژئونت برای زهکشی مناسب است؟

یکی از اصلی ترین دلایل کاربردی بودن ژئونت برای استفاده در عملیات زهکشی، ضخامت آن است. ضخیم بودن ژئونت مقاومت و استحکام آن را بالا می برد. درنتیجه این مصالح در صورت تحت فشار قرار گرفتن نیز ویژگی خود را از دست نمی دهند و از مقاومت، ضخامت و اسحتکام آن ها کاسته نمی شود.

ژئونت چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ (1)

ژئونت و قابلیت ترکیب

ژئونت ها می توانند با سایر محصولات ژئوسنتتیکی ترکیب و منطبق شوند. به عنوان مثال برای زهکشی تونل ها، دیواره های حائل و دیگر موارد ژئوتکنیکی، ژئونت می تواند با ژئوتکستایل ترکیب شود. محصول جدید ژئوکامپوزیت نامیده می شود که دارای خواصی مانند ضخامت بالا و امکان عبور راحت آب است. ژئوکامپوزیت ضخامت خود را در فشار بالا از دست نمی دهد.

شبکه زهکشی سه بعدی

نوعی دیگر از ژئونت ها که کاربرد آن ها نیز در زهکشی است.  شبکه های سه بعدی زه کشی به راحتی به یکدیگر متصل شده و به شما این امکان را می دهند که در ابعاد دلخواه شبکه زه کشی سه بعدی داشته باشید.

راک شیلد

نوع دیگری از ژئونت ها به راک شیلد شهرت دارند. توری پلاستیکی یا نوار سخت دیگر نامی است راک شیلدها به آن شناخته می شوند. این توری ها از پلی اتیلن سنگین ساخته می شوند. راک شیلد ها به شکل شش ضلعی، لوزی یا مربع هستند و از نوارهای موازی که روی یکدیگر قرارمی گیرند تشکیل می شوند. راک شیلد بهترین انتخاب برای محافظت از لوله های نفت، گاز و آب است. این ژئونت در صنایع پتروشیمی به دلیل مقاومت کششی بالایی و مقامت دربرار خوردگی، کاربرد فراوانی دارد.

ژئونت چیست و چه کاربردهایی دارد

ژئونت سه بعدی

ژئونت را می توان به شکل سه بعدی طراحی کرد. این مدل ژئونت در ساخت و ساز و صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. بر حسب نوع کاربرد و محل به کارگیری ژئونت سه بعدی، می توان این محصول سنتتیکی را در اندازه های مختلف با مقاومت ها و درجه سختی های گوناگون تولید و عرضه کرد.

سخن آخر

برای انجام عملیات زهکشی، پایداری خاک و هر عملیات دیگری که نیاز به مصالح ژئوسنتتیکی است، بهترین راه مشاوره از مجری طرحی کارآزموده، فنی و با دانش و تجربه بالاست. شرکت آرین خاک ایرانیان با بهرمندی از کادری فنی و مجرب و همچنین با داشتن به روزترین و مدرن ترین امکانات و تجهیزات، سال هاست که در زمینه اجرای عملیات ژئوسنتتیکی از جمله عملیات زه کشی، ایجاد حوضچه های مصنوعی و دیگر موارد مختلف در حال خدمت و فعالیت است. این شرکت تمامی خدمات ژئوسنتتیکی در زمینه های مختلف را طراحی و اجرا می نماید. همچنین تمامی مصالح از جمله ژئوممبران های مختلف، ژئوگرید ها،ژئوتکستایل و ژئوکامپوزیت را عرضه می کند تا نیاز این صنایع را در سراسر کشور را برطرف نماید.

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما