بلاگ

image_20_04_2024_416
90 / 100

استفاده از ژئوکامپوزیت با روش های سنتی در تعمیرات روسازی راه ها

حمل و نقل، از جمله شاخصه های توسعه یافتگی کشورها به شمار می آید و شبکه راه ها به عنوان زیر ساخت این صنعت از جایگاه خاصی برخوردار است.

به گونه ای که از شبکه راه ها به عنوان شریان های حیاتی یک کشور یاد می شود.

با توجه به نقش و اهمیتی که راه ها به عنوان یک مسیر مهم در حمل و نقل و جابجایی سریع و ایمن مسافر در توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورها ایفا می کنند به عنوان سرمایه عظیم ملی محسوب می گردند؛

بنابراین باید هر عاملی که باعث کاهش سطح عملکرد راه ها می شود را شناخت و نسبت به رفع آنها اقدام های لازم را انجام داد.

این عوامل را باید در مراحل مختلف از جمله طراحی اجرا و نگهداری جستجو کرد.

در این میان یکی از این عوامل یعنی ضعف در نگهداری یا عدم نگهداری راه ها در دنیای امروز اهمیت ویژه ای یافته است. با توجه به شرایط اقتصادی پیش روی کشورمان به نظر می رسد که در آینده نمیتوان بودجه های زیادی را برای گسترش راه سازی و افزایش راه های کشور اختصاص داد؛ بنابراین با توجه به این محدودیت های مالی باید سعی کرد با صرف هزینه های کمتر تلاش در حفظ و نگهداری وضعیت راه های موجود و بهسازی آنها نمود.

در اغلب کشورهای صنعتی جهان که به گونه ای شبکه راه های ارتباطی خود را به اندازه کافی گسترش داده اند و احتمالاً آن را تکمیل کرده اند بیشتر عملیات حفظ و نگهداری راه ها را سرلوحه خود قرار داده و با صرف هزینه های معقول سعی در بهینه سازی این عملیات دارند.

در کشورهای توسعه یافته بیشتر تمایل به سیاست های کلی در جهت نگهداری و تعمیر راه های موجود بوده است و اهمیت این موضوع بیشتر از احداث راه های جدید هست.

یکی از رو شهای ترمیم روسازی آسفالتی راه ها اجرای روکش آسفالتی جدید بر روی آن است که در صورت عدم اتخاذ تمهیدات لازم پس از مدتی ترک های موجود در روسازی قدیمی رشد کرده و با انتشار و گسترش آنها در روکش فوقانی به آن آسیب رسانده که در نتیجه پس از طی مدت کوتاهی مجدداً ترک های قبلی بر روسازی جدید پدیدار خواهند شد.

از این رو به منظور افزایش عمر روکش و کاهش سرعت تشکیل و گسترش ترک های انعکاسی امروزه روش هایی همچون استفاده از ژئوسنتتیک ها در لایه ی روکش جدید در دنیا کاربرد داشته که می تواند مقاومت روسازی در برابر رشد ترک ها را تا چندین برابر افزایش دهد تحقیقات صورت گرفته تاکنون گواه این مطلب است.

که عملاً با به کارگیری ژئوسنتتیک ها در روسازی راه میتوان تعداد محور استاندارد قابل عبور از روی روکش را به ازای ضخامت مشخص افزایش داد و یا اینکه ضخامت روکش را با ثابت نگه داشتن تعداد محور استاندارد قابل تحمل توسط روسازی کاهش داد.

شیوه انجام ارزیابی عیوب رویه های آسفالتی به روش دستی(بدون ژئوکامپوزیت)

لازم است گروه های ارزیابی اطلاعات کافی در زمینه مشکلات معابر و شیوه ارزیابی آنها را داشته باشند تا بتوانند معابر را به طرز مؤثری ارزیابی کنند به طور کلی در روسازی آسفالتی سواره روهای معابر شهری ممکن است چندین عیب اصلی وجود داشته باشد.

ارزیاب باید سعی کند تا این عیوب را در محدوده ارزیابی خود شناسایی کرده نوع شدت و محل وقوع خرابی را در کاربرگ مربوط ثبت کند برای این منظور بهتر است ارزیاب پیاده در مسیر حرکت خودروها قدم زده از طریق مشاهده وضعیت روسازی آسفالتی سواره رو معبر را مورد بازبینی و ارزیابی قرار دهد.

البته ارزیاب میتواند از درون خودرویی که با سرعت حداکثر چهل کیلومتر در ساعت از سواره رو معبر می گذرد هم ارزیابی خود را انجام دهد؛

اما همواره باید آماده باشد تا در صورت نیاز از خودرو خود پیاده شده و عیوب را از نزدیک ارزیابی نماید.

ارزیابان باید از خرابی ها عکس بگیرند تا به عنوان مستندات گزارش و شواهد مورد نیاز برای انجام بررسی های مجدد احتمالی در زمینه میزان خرابی ها و شدت آنها در بایگانی موجود باشند.

جهت تعیین خرابی های مهم روسازی و تعیین شدت خرابی روسازی آسفالتی میتوان از جدول های کمک گرفت.

استفاده از ژئو کامپوزیت ها در روسازی

استفاده از ژئوسنتتیک ها مخصوصا ژئوکامپوزیت ها در روسازی می توانند باعث مسلح شدن روسازی میگردد.

در این شرایط با تغییر رفتار روسازی در برابر بار و همچنین تغییر الگوی توزیع بار در آن مقاومت روسازی را به میزان زیادی افزایش می دهد. این شرایط باعث می گردد که عمر روسازی به میزان زیادی افزایش یابد و در واقع نیاز به ترمیم و مرمت دوباره را در فاصله زمانی کوتاه از بین ببرد.

این ویژگی استفاده از ژئوکامپوزیت ها یکی از مزیتهای اقتصادی مهم آن است. اگر چه ممکن است ژئوکامپوزیت ها مصالح با هزینه بالا باشند اما با توجه به دوام آنها و همچنین فعالیت کمتر برای پخش از اهمیت زیادی برخوردار است.

ژئوکامپوزیت ها با توجه به فعالیت کمتر برای پخش منجر به کاهش هزینه می گردند. این امر هزینه کارگر و تجهیزات را در کل عملیات کاهش می دهد.

هزینه های تعمیر و نگهداری تصاعدی و رشد فزاینده خرابی روسازی راهها در بسیاری از مناطق سازمانها و ادارات راه و ترابری را به جستجو برای پیدا کردن گزینه های اقتصادی تر و بادوام تر برای بهسازی راههای آسفالتی وادار کرده است.

استفاده از ژئوستیک ها به عنوان یکی از گزینه های مدرن بهسازی است که برای برطرف نمودن خرابی های سطحی و بهبود کیفیت سطح آسفالت به کار برده می شود

و از اهمیت زیادی برخوردار است.

نتایج بررسی ها نشان می دهد که استفاده از محصولات ژئوسنتتیک با ایجاد تحولی در طراحیهای مهندسی باعث سهولت در تامین همه جانبه ی موارد مورد انتظار در بسیاری از پروژه ها شده اند.

تاثیر اقتصادی ژئوکامپوزیت ها

استفاده از مصالح ژئوسنتتیک مخصوصا ژئوکامپوزیت از دیدگاه اقتصادی و فنی به صرفه بوده و در مواردی تا ۲۰ درصد کاهش هزینه در پروژه ها را به دنبال داشته است.

تجربه ای سالها در استفاده از مواد ژئوسنتتیک مسلح کننده آسفالت نشان می دهد می توان عمر لایه آسفالتی و فواصل بین تعمیرات آن را تا دو برابر افزایش داد .

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما