کاربرد کامپوزیت در ساخت بتن پارچه ای
یک ماده کامپوزیتی با GCCM، (Geosynthetic Cementitious Composite Mat) بتن پارچه ای یا پارچه بتنیاست.
بتن پارچه ای، یکی از نو آوری های منحصر به فرد، در سال های اخیر می باشد. که این محصول در حال حاضر توسط تعدادی از کمپانی های اروپایی در حال تولید و عرضه در بازار می باشد.
بتن پارچه ای، برنده جایزه بهترین محصول سال، در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ از طرف فدراسیون ثبت اختراعات جهانی گردید، و مجله جهانی (ساخت و ساز) این محصول را انقلابی در صنعت ساخت و ساز اعلام نمود. با استفاده از تکنولوژی بتن پارچه ای در کمتر ۲۴ ساعت به سطح بتنی دل خواه خواهید رسید.
فقط کافی است که بتن پارچه ای را بر روی سطح دل خواه گذاشته و به مقدار مناسب، سطح مورد نظر را مرطوب کنید، بتن بعد از گذشت ۱۲ تا ۲۴ ساعت به خود حجم گرفته و سخت می شود.
پارچه بتنی به عنوان تکنولوژی روز دنیا، کمک شایانی به صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش سرعت ساخت و ساز و کاهش هزینه ها در اجرای پروژه های ساختمانی و بازگشت سریع سرمایه می کند.
کاربرد و انواع بتن پارچه ای (کامپوزیت)
بتن پارچه ای، برای اولین بار در سال ۲۰۰۴ در لندن ابداع و اختراع گردید. از سال ۲۰۰۵ این محصول توسط یک کمپانی انگلیسی با نام تجاری کانکریت کنویز (concrete canvas) برای مصرف در پروژه های عمرانی و ساخت پناهگاه به تولید انبوه رسید.
از جمله موارد قابل مصرف بتن پارچه ای (کامپوزیت) در پروژه های عمرانی
- ساختمان سازی (ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و…..)
- ساخت بناهای فوری (بیمارستان و سنگر و ….)
- راه و جاده سازی، پوشش انهار در صنعت کشاورزی و جاده سازی، ۲
- سد سازی
- پایه ریزی پل ها یا سازه های بلند،
- عایق کردن سطوح در برابر آتش
- اجرای بناهای دکوری
- روکش دادن لوله های بین شهری ( لوله های گاز، آب، نفت و هیدروکربن)
- ایجاد روکش حفاظتی برای لوله های داخل آب
- ایجاد سریع روکش بتنی در شیب تند کنار جاده ها
- ایجاد عایق برای تانکرهای سوخت، آب، مواد شیمیایی
چند نمونه از کاربرد های بتن پارچه ای در پروژه های عمرانی
بتن پارچه ای را می توان در کف کانال های آب یاری و زهکشی یا کانال های آب بر روی خاک پهن کرد.
اگر عرض کانال آب کشاورزی یا زهکشی کم باشد عرض بتن پارچه ای (عرض یک رول بتن پارچه ای) در حدود یک متر به راحتی، کف کانال را پوشش می دهد.
اگر عرض کانال زیاد باشد می توان رول های بتن پارچه ای را با هم پوشانی عرضی رول های بتن پارچه ای و پس از آن در صورت نیاز اتصال آب بند، سطح را پوشش داد.
که در نهایت پوشش بتن پارچه ای به علت انعطاف پذیر بودن محصول، می تواند به شکل مقطع کانال، شکل دهی شود. پس از پهن کردن پوشش بر روی سطح و میخ کردن آن به زمین یا ثابت نمودن آن بر روی زمین، حال با آب پاشی و عمل آوری پس از دو ساعت، کانال قابل بهره برداری می باشد.
البته ۲۴ ساعت طول می کشد تا بتن پارچه ای به مقاومت نهایی خود دست یابد.
در نهایت یک بتن پارچه ای با ضخامت ۸ میلی متر پس از عمل هیدراته شدن، می تواند جایگزین یک پوشش بتنی مسلح با ضخامت ۱۰۰ میلیمتر در کف کانال ها و ترانشه های انتقال آب باشد.
نحوه اجرای بتن پارچه ای:
بتن پارچه ای (Concrete Canvas) که به اختصار آن را با عبارتCC نشان می دهند، یک پارچه تلفیق شده بتنی نازک انعطاف پذیر است.
که در هنگام تماس با محیط آبی، سخت می شود، ماده حاصل از فرایند مذکور، دوام پذیر، ضد آب و لایه ای ضد آتش می باشد.
بتن پارچه ای در زمان ساخت بدون نیاز به تجهیزات ساخت بتن یا مخلوط کردن مصالح، قابل اجرا می باشد. به راحتی قابل اجرا بر روی هر سطح با هر شکلی می باشد و برای سخت شدن فقط به آب نیاز دارد.
شرکت بزرگ آرین خاک ایرانیان با بیش از ده سال سابقه درخشان در ژئوسنتتیک در ایران حرف اول را میزند.
شعار ما کیفیت ماست و افتخار ما اعتماد شماست.