بلاگ

image_25_05_2024_564
88 / 100

روف گاردن 

روف گاردن روش های جدیدی در ساخت  فضای  استوار  و کم مخارج  است که وظیفه آن ها در سیو انرژی در ساختمان ها و کاهش دما در فضا های اطراف اثبات شده است.

به طور کلی دمای داخلی ساختمان وابسته به انرژی مصرف شده در داخل ساختمان جهت روشنایی و تجهیزات برقی، انرژی مصرف شده جهت تصفیه ، گرمایش حاصل از ورود نور به داخل ساختمان از طریق پنجره ها، همرفت از طریق دیوارها و نیز همرفت از طریق بام می باشد.

این سازه با کاهش دمای سطوح زیرین سقف و در نتیجه کاهش دمای داخلی ساختمان نیاز به صرف مخارج  خنک سازی در فصل های گرم را کاهش می دهند.

نیز در فصل های سرد با کاهش مقدار تلف  رفت دما از طریق جریان همرفتی در بام به صورت پوشش عمل کرده و مخارج گرمایش را کاهش می دهند.

یک سوم از انرژی مورد مصرف در درصد در کاهش این مخارج  ها ساختمان های جدید مربوط به مخارج گرمایش و سرمایش می باشد که روف گاردن تاثیر دارد.

در این مقاله دمای سطح بام فاقد پوشش گیاهی با دمای سطح بام در زیر پوشش گیاهی با ضخامت 50سانتی متر مورد بررسی قرار گرفتند.

blankکاربردهای روف گاردن چیست؟

و نتایج مقالات نشان داد که روف گاردن به صورت معنی داری باعث کاهش دما فضا بام در گرمای تابستان و نیز افزایش مقدار رطوبت نسبی فضا اطراف سایت گردید و در نتیجه آسایش دمایی مناسبی فراهم آورد.

بنابراین بر اساس این پژوهش پیشنهاد می گردد به منظور کاهش مقدار انرژی مورد نیاز جهت ساختمان ها از روف گاردن استفاده گردد.

روف گاردن یکی از روش های نو معماری و شهر سازی و برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار است که از آن می توان به منظور افزایش سرانه فضای سبز، افزایش کیفیت فضای و توسعه پایدار شهری بهره برد.

استفاده کاربردی از این سازه می تواند به عنوان امکان بهره برداری بهینه از زمین های شهری قلمداد شود.

سازمان پارک ها و فضای سبز شهر و اگر چه روف گاردن تکنیک جدیدی در دنیای امروز محسوب می شود اما تاریخچه آن بر می گردد به گذشته های دور، معروفترین روف گاردن تاریخی دنیا باغ های معلق بابل می باشد که یکی از عجایب هفتگانه دنیای قدیم بشمار می رود وگفته می شود قدمت این باغ به 600 سال قبل از میلاد مسیح می رسد.

نیز در مناطق ایرلند و جزایر اسکاندیناوی که دارای اقلیم سرد می باشند از گذشته های دور از پوشش چمن و سنگ بر روی پشت بام جهت پوشش  بندی ساختمان استفاده می شده است.

روف گاردن پشت بام های کشت شده ای هستند که دارای تکنولوژی ویژه ای جهت استقرار plants بر روی آن ها هستند.

اما به طور کلی واژه روف گاردن به معنای پشت بام ساختمانی می باشد که تمام و یا بخشی plants فعال می باشد.

و برای رسیدن به شرایط مطلوب زندگی در فضاهای شهری لازم است که سطوح سبز شهری افزایش یابند. ساخت روف گاردن دارای فواید متعدد فضا زیستی، مالی و اجتماعی میباشند.

به طور کلی فواید ساخت روف گاردن به سه گروه فواید اکولوژیکی، مالی و استفاده از امکانات فضا باز طبقه بندی می شوند.

افزایش گوناگونی  زیستی و حفظ پناهگاه حیوانات بومی منطقه، از مسائل مهمی می باشد که روف گاردن می تواند وظیفه موثری داشته باشد.

این سازه باعث ایجاد جلوه های دیداری چشم نواز و نیز ایجاد فضا زیست سالم برای کار و زندگی  می شوند.

این سازه باعث افزایش سطح پوشش  بندی ساختمان ها و در نتیجه کاهش هزینه های گرمایش و سرمایش می شوند که نهایتا صرفه جویی در هزینه ها را به همراه خواهند داشت. روف گاردن با جذب آلودگی های صوتی فضا زیست آرام تری را فراهم می آورند.

نیز باعث افزایش کیفیت هوا شده و مطلوبیت فضا را افزایش می دهند، روف گاردن با جذب آب باران باعث کاهش حجم روان آب های شهری می شوند و با افزایش کیفیت آب بازیافتی امکان استفاده مجدد از آن ها را فراهم می آورند.

نیز از نکاتی که اخیرا به آن توجه شده است اینکه، سطوح سبز پشت بام، امکان کشاورزی شهری را فراهم می آورند.

 

انواع روف گاردن کدام اند؟

روف گاردن بر اساس  نوع کاربرد آنها، روش های به کار گرفته شده در ساخت آنها و نیز نوع تصویری که ایجاد می نماید.

به سه گروه عمده  متمرکز،  متمرکز ساده، یا نیمه متمرکز و روف گاردن گسترده تقسیم می شوند.

کدام از سیستم های فوق گونه های گیاهی متفاوتی بسته به شرایط اقلیمی منطقه مورد استفاده قرار می گیرند  و در این میان این سازه گسترده بیشتر به دلایل زیست فضای و ارتقا کیفیت فضا شهری و نیز کاهش هزینه های ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

blank

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما