بلاگ

ایزولاسیون
82 / 100

ایزولاسیون یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین اقدامات در ساخت یک سازه است که با زهکشی و عایق‌بندی از نفوذ آب و رطوبت که از تهدیدات جدی برای سازه به شمار می‌آیند، جلوگیری می‌کند.

ساختمان‌های بلندمرتبه و پارکینگ‌های طبقاتی

پیشرفت تکنولوژی در تمامی زمینه‌ های زندگی بشر تاثیر گذاشته و می‌گذارد. سرعت پیشرفت تکنولوژی بسیار بیشتر از گذشته شده است و هر روز با خبر هایی مواجه می‌شویم که از ارتقای کیفیت مواد و ابزارآلات با استفاده از تکنولوژی، اطلاع می‌دهند.

از جمله زمینه‌ هایی که تکنولوژی تاثیر بسزایی در آن داشته و با ارتقای کیفیت مواد و تولید ابزارآلات کارآمد، توانسته روند کار را سریع و در عین حال ایمن کند، صنعت ساختمان‌ سازی است.

ساختمان‌ سازی از گذشته جزء صنایع پیشرو بوده و مهندسان و کارشناسان بسیاری در تلاش هستند تا سازه‌ های ساختمانی در بهترین کیفیت ساخته شوند تا طول عمر بالایی داشته باشند و امنیت افراد برای کار و زندگی در ساختمان‌ ها را فراهم کنند.

با افزایش جمعیت شهر ها، نیاز به ایجاد محل سکونت بیشتر شده است و این مساله افراد را با کمبود زمین مواجه کرده است. یکی از راه حل‌ های مربوط به کمبود زمین، افزایش طبقات ساختمان‌ ها و ایجاد پارکینگ طبقاتی در زیر زمین به ویژه در نوع مسکونی آن است. همان طور که در سطح شهر ها دیده‌ایم، ساختمان‌ های بسیار بلند و پارکینگ‌ های طبقاتی چه به منظور سکونت و چه به منظور تجاری، بسیار کاربرد دارند.

ایزولاسیون

با توجه به اینکه در لایه‌ های زیرین سطح زمین آب‌ های زیرزمینی وجود دارند، در ساخت سازه‌ هایی که به گودبرداری عمیق و پارکینگ طبقاتی نیاز دارند، یکی از متداول‌ ترین اتفاقات مواجه شدن با آب‌ های زیرزمینی است.

آب و رطوبت، یک تهدید جدی برای کیفیت و امنیت سازه محسوب می‌شود. به طور کلی هر سازه‌ای که در زیر زمین ساخته می‌شود و یا به گودبرداری نیاز دارد، آب و رطوبت معضل جدی آن است و باید از نفوذ آن به زیربنا و حتی کناره‌ های سازه جلوگیری کرد.

کیفیت ساخت یک ساختمان به مسائل بسیار مهم و پیچیده‌ای بستگی دارد که پایه و زیرساخت تمامی آن‌ها، ایزولاسیون ساختمان است.

ایزولاسیون در واقع پوشاندن سطح دیوار، بام، کف و غیره به وسیله یک یا چند لایه از مواد عایق است که از نفوذ آب و رطوبت به آن جلوگیری کند.

ایزولاسیون در بسیاری از سازه‌ ها، یک اقدام ضروری است و با بهترین مواد انجام می‌شود. بام‌ها، کف استخرها، کف سرویس‌ های بهداشتی، ‌کف آشپزخانه، کف واحدهای تجاری، عایق‌کاری دیوار های حائل در زیرزمین‌ ها، تونل‌ها و دیوار های برشی از جمله مواردی هستند که ایزولاسیون در آن‌ها انجام می‌شود تا از اثرات تخریبی و هزینه‌بر نفوذ آب جلوگیری شود.

طراحی و اجرای سیستم‌های زهکشی، ایزولاسیون و آب ‌بندی این نوع از سازه‌ها و گودهای ساختمانی، باید طبق اصول و قوانین مهندسی و مطالعات زمینی انجام شود تا بهترین نتیجه را داشته باشد.

 

ایزولاسیون ساختمان

طراحی سیستم ایزولاسیون بر اساس عوامل مهمی انجام می‌شود که شامل موارد زیر می‌شود:

  • نوع و کاربری سازه زیرزمینی
  • مدت ‌زمان بهره‌برداری
  • دبی آب ورودی به گود
  • برخورد با سفره آب زیرزمینی
  • سطح آب زیرزمینی
  • جنس خاک و ضریب نفوذپذیری آن

انواع ایزولاسیون

ایزولاسیون به صورت کلی بر اساس نوع مواد، به چهار دسته تقسیم می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

قیرگونی

از این روش بیشتر برای محافظت از سقف پشت بام‌ها استفاده می‌شود، که مانعی برای ورود آب به لایه‌های زیرین باشد. از بتن و سیمان هم به جای قیرگونی استفاده می‌شود.

ایزوگام

این نوع از عایق‌ها سال‌هاست که پرمصرف هستند و برای پشت بام‌ها به کار برده می‌شوند. ارزش آن‌ها بر اساس متراژ مشخص می‌شود.

عایق‌های مایع پلیمری رنگی

جنس اصلی این نوع عایق از پلیمر است و رنگ‌های مختلف سفید، آبی، مشکی وغیره دارد. از این نوع عایق، بیشتر در آب‌بندی ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

از مزیت‌های این عایق‌های رنگی می‌توان به زمان کم نصب آن‌ها اشاره کرد؛ اما مقاومت آن‌ها در برابر اشعه  UV بسیار کم است و پس از مدتی تغییر رنگ می‌دهند.

isolation

محصولات ژئوسنتتیک

یکی از کاربردهای مهم و تاثیرگذار محصولات ژئوسنتتیک، ایزولاسیون سازه‌های مختلف از جمله ساختمان‌ها است که با ویژگی‌های کاربردی در زمینه عایق‌بندی، زهکشی و فیلتراسیون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از محصولات ژئوسنتتیک، به‌روزترین و مدرن‌ترین روش ایزولاسیون است که عمر طولانی در حدود 60 سال آن‌ها و کیفیت بسیار بالا در عایق‌بندی، موجب شده ارزش بیشتری نسبت به سایر روش‌های ایزولاسیون داشته باشند.

کیفیت بالای ترکیبات ساختاری محصولات ژئوسنتتیک که موجب استحکام و دوام بالا، نصب آسان و تسریع در اجرای عملیات شده است، در کاهش هزینه‌های پروژه‌های مختلف از جمله پروژه‌های سنگین بسیار مؤثر بوده است. مزیت‌های ژئوسنتتیک‌ها منجر شده که از نظر بسیاری از پیمانکاران در حد بسیار بالایی نسبت به سایر روش‌ها برتری داشته باشند.

در این روش بر اساس فضار هیدرواستاتیک آب، ضخامت لایه‌ها را تعیین می‌کنند.

برای ایزولاسیون ساختمان، از انواع محصولات ژئوسنتتیک با کاربرد مشخص، استفاده می‌شود که به شرح زیر است.

ژئوممبران

ورق‌های ژئوممبران به منظور عایق‌بندی و در ضخامت متناسب با سازه، نصب می‌شوند.

دیمپل شیت

دیمپل شیت برای زهکشی و هدایت آب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ژئوتکستایل

لایه‌های ژئوتکستایل با دو منظور هدایت آب و لایه محافظ ژئوممبران در ایزولاسیون به کار برده می‌شوند.

با توجه به نوع و شرایط هر پروژه، می‌توان از یک یا تلفیقی از چند محصول ژئوسنتتیک و با به کار بردن ویژگی‌های مختلف و کاربردی آن‌ها جهت ایزولاسیون، آب‎بندی و زهکشی دیواره و زیربنای سازه‌های ساختمانی استفاده کرد.

سخن پایانی

کمبود زمین و افزایش جمعیت موجب شده ساختمان‌ ها علاوه‌ بر طبقات بسیار زیاد، نیاز به طبقات زیر زمینی به عنوان پارکینگ نیز داشته باشند. زیر زمین نیز سفره آب زیرزمینی وجود دارد که این آب‌ ها و و رطوبت حاصل از آن‌ ها، یک تهدید جدی برای امنیت سازه محسوب می‌شوند. در این شرایط ایزولاسیون شامل زهکشی و عایق‌ بندی می‌تواند از نفوذ آب به زیربنا و دیواره سازه جلوگیری کند و امنیت آن را تامین کند. محصولات ژئوسنتتیک با تجربیات موفق در پروژه‌ های عمرانی مختلف، در ایزولاسیون نیز پرکاربرد بوده و با تضمین عایق‌بندی سازه و طول عمر بالای 60 سال، توانسته‌اند جایگزین بسیار بهتری نسبت به سایر روش‌ ها باشند.

 

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما