بلاگ

یکی از مهمترین کاربرد های ژئوسل استفاده در مناطقی است که خطر سیلاب و یا طغیان رود خانه ها وجود دارد.

کاربرد ژئوسل در کنترل سیلاب

ژئوسل ها به منظور کاهش سیلاب و یا کنترل سیلاب ها با ایجاد سد و به صورت ساختارهای سلولی ژئوسل طراحی شده و در محل مورد نظر در برابر شدت جریان آب قرار می گیرند. ژئوسنتتیک ها نسبت به روش های سنتی ساخت و ساز که در صنعت آب و در زهکشی ، مدیریت سیلاب ، کنترل فرسایش و تقویت خاک استفاده می شوند، مفید تر و کاربردی تر هستند.

ژئوسل ساختارهای سلولی سه بعدی است که به صورت یک سیستم دور خاک را احاطه می کند. این سیستم با ایجاد ساختار سه بعدی با محافظت از خاک از فرسایش آن نیز جلوگیری می کند. ذرات خاک مستعد جدا شدن و انتقال با جریان آب هستند. دیواره های سلولی جریان های رواناب مرتبط با بارندگی را کنترل می کند و کل سیستم را در برابر جریان های شدید سیلابی محافظت می کند.

ژئوسل ها به صورت استقرار دیوار در برابر جریان های سیلابی نیز کاربرد دارد. این سیستم در مقایسه با روش هایی مانند استفاده از کیسه های ماسه ای سریعتر، و نیاز به نیروی کار کمتر می باشد و به تازگی استفاده از آن به  خصوص در مناطق حفاظت شده در حال افزایش است. حفاظتی که از طریق ایجاد ژئوسل ها در این مناطق ایجاد می شود منجر به کاهش قابل توجهی از هزینه های بازیابی پس از سیل می شود.

کاربرد گسترده ژئوسل در کنترل سیلاب ها

در این روش از ساختارهای سبک ژئوسل و همچنین ماسه های محلی استفاده می شود. سلول ها در محل قرار می گیرد و به همراه ماسه ها فشرده سازی انجام می شود. این ساختار در برابر نیروی آب مقاوم است و شدت جریان آب را محدود می کند. این روش حداقل 9 برابر بیشتر از روش های محافظت از سیل فعلی قوی تر است.

در این روش با قرار گرفتن شبکه ها همراه با شن و ماسه، جریان آب در مقایسه با کیسه های شن و ماسه سنتی و روش های جایگزین تا 7 برابر کاهش می یابد. در مواردی نیز این سلول ها مجددا قابل استفاده هستند و در این حال می توان هزینه ها را کاهش داد. حتی در شرایطی این سیستم قابل بازیافت نیز است.

سرعت نصب بالا، استحکام، میزان نشت کم و استفاده مجدد از این سیستم برتری این روش را در مقایسه با روشهای سنتی نشان می دهد. ژئوسل ساختاری چند وجهی دارد و به گونه ای طراحی شده است که در برابر انواع سیل قابل استفاده است. با این روش راندمان اقدامات حفاظتی در مواقع اضطراری بالا رفته و از هزینه های مالی و یا جانی کم می کند، همچنین هزینه های بازیافت پس از سیل نیز کاهش می باید.

استفاده از ژئوسل یکی از کاربردی ترین و ارزان ترین روش های کنترل سیلاب ها است.
استفاده از ژئوسل یکی از کاربردی ترین و ارزان ترین روش های کنترل سیلاب ها است.

بیش از 100 سال است که سیلاب ها با 2 نیروی اصلی، نیروی انسانی و کیسه های شن مبارزه می کند. نیروی انسانی گران و محدود است و کیسه های شن و ماسه هم ناکارآمد هستند. آنچه مورد نیاز است استفاده از فناوری های جدید و پیشرفته و جایگزین آن با روش های قدیمی است. استفاده از کیسه های شنی ممکن است ارزان تر به نظر برسد اما در واقع گران تر هستند.

دیواره های ماسه ای دارای سطح مقطع ذوزنقه ای و یا مثلثی ناکارآمد هستند و برای پر کردن دیوارهای مربعی به تعداد زیادی از آن ها نیاز است. هزینه های جابجایی و انتقال این کیسه ها به مکان مورد نظر و یا در مواردی انبار کردن آنها پرهزینه است. با این حال جدا از هزینه های مورد نظر این دیوارهای ماسه ای از استحکام کافی برخوردار نیستند و هزینه خسارت سیل سالانه به میلیاردها دلار می رسد.

این سیستم یک شبکه پلاستیکی مدولار و قابل جمع شدن است که به عنوان جایگزینی مناسب برای دیوارهای کیسه ای استفاده می شود. در این روش به کمک چند نفر (نیروی انسانی محدود) سیستم ژئوسل در مکان مورد نظر مستقر می شود و از قسمت بالا توسط لودر یا بیل مکانیکی با مواد پر می شود. به راحتی قابل نقل و انتقال و نصب آن ساده و آسان است.

تماس با ما