بلاگ

ژئوسنتتیک
87 / 100

ژئوسنتتیک، ژئوممبران و ژئوسل

شرکت آرین خاک ایرانیان با دارا بودن فضایی به مساحت بیش از 3 هزار متر مربع در شهرستان شهریار، ماشین آلات و محصولات ژئوسنتتیک و انواع ورق ژئوممبران را با کیفیت بالا تولید و عرضه می نماید. به سبب موقعیت جغرافیایی و با توجه به نزدیک بودن این شرکت به 4 استان تهران، قزوین، مرکزی و قم بهترین دسترسی را جهت ارائه خدمات فراهم می سازد.

تمامی تولیدات این شرکت پس از انجام مراحل کنترل کیفیت به کارفرمایان و خریداران محترم عرضه می گردد.

خدمات آرین خاک ایرانیان

  • تولید محصولات ژئوسنتتیک
  • ورق های ژئوممبران در عرض های 1 الی 6 متر
  • ژئوسل در ضخامت های 8/. الی 2 میلی متر در ارتفاع 3 الی 40 سانتی متر
  • ژئومت با توجه به استانداردهای موجود
  • عرضه کننده ژئودرین و ژئوکامپوزیت های ممبرینی

 

کاربردهای ژئوسنتتیک ها

 

ساخت خط تولید ژئوممبران

  • خط تولید ورق های پلیمری ژئوممبران PVC, LLDPE, HDPE 1 الی 6 متر
  • خط تولید گرانول ساز HDPE, PVC و PP
  • ارائه خدمات ساخت و تعمیرات تابلوهای برق صنعتی و سیستم کنترل الکترونیکی خطوط تولید

ژئوسنتتیک ها

ژئوسنتتیک ها موادی هستند که با استفاده از انواع مختلف پلیمرها ساخته می شوند و در طرح ها و پروژه های مهندسی در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی ژئوسنتتیک ها صفحات نازک و انعطاف پذیری هستند که در داخل خاک و یا در ارتباط با مصالح خاکی جهت مسلح سازی، جداسازی، عایق بندی، مهار فرسایش، زهکشی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

تاریخچه ژئوسنتتیک ها

سابقه تاریخی ساخت و کاربرد مواد ژئوسنتتیک به دهه 50 میلادی باز می گردد. در این دهه برای اولین بار در آمریکا از ژئوسنتتیک ها استفاده شد و در دهه 70 در اروپا رواج فراوان یافت. در دهه های اخیر نیز استفاده از ژئوسنتتیک ها در کشورهای آسیایی رواج یافته است.

در آن زمان از ورقه­ های تک رشته ژئوتکستایل بافته شده به عنوان فیلتر در کنترل فرسایش در ایالت فلوریدا آمریکا استفاده می ­شد. باب ابرت اولین کسی بود که اولین طرح های کاربرد مواد ژئوسنتتیک در پروژه های آب و خاک را مطرح ساخت و بدین دلیل به نام پدر “ژئوتکستایل” مشهور گردیده است.

در اواسط دهه ۱۹۶۰، هیئت مهندسین ارتش آمریکا امکان استفاده از ژئوتکستایل ­های بافته شده را به عنوان جایگزینی برای فیلتر ه­ا در سیستم کنترل فرسایش و حفاظت شیب ­ها مورد بررسی قرار داد.

این سازمان اولین معیارهای فنی طراحی ژئوتکستایل ­ها به عنوان فیلتر را مطرح و در سال ۱۹۷۵ مجموعه ه­ای از استانداردهای فنی در این زمینه را ارائه کرد.

اولین کنفرانس ژئوتکستایل­ ها در سال ۱۹۷۷ برگزار شد و استفاده از ژئوتکستایل­ ها به عنوان فیلتر، زهکش، حفاظت از سواحل و تسلیح خاکهای ضعیف و با ظرفیت پایین مورد پذیرش بسیاری از کارشناسان و مهندسین قرار گرفت .

انجمن مهندسی ژئوسنتتیک ایران با هدف گسترش این محصولات در کاربردهای فنی و مهندسی و معرفی آنها به شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی در تاریخ ۱/۱۰/۱۳۸۹ در وزارت کار و امور اجتماعی به عنوان یک انجمن صنفی تأسیس شده است.

 

انواع ژئوسنتتیک ها

 

دلایل کاربرد ژئوسنتتیک ها

  • کاهش حجم عملیات خاکی
  • اجرای سریع
  • عدم حساسیت به آب و هوا
  • مسلح نمودن خاک با جا گذاری بهینه عناصر
  • صرفه جویی در هزینه ها

 

کاربرد ژئوسل در مدیریت سیلاب

ژئوسل ها به منظور کاهش سیلاب با ایجاد سد و به صورت ساختارهای سلولی طراحی شده و در محل مورد نظر در برابر شدت جریان آب قرار می گیرند. ژئوسنتتیک ها نسبت به روش های سنتی ساخت و ساز که در صنعت آب و در زهکشی، مدیریت سیلاب، کنترل فرسایش و تقویت خاک استفاده می شوند، مفید تر و کاربردی تر هستند.

این سیستم در مقایسه با روش هایی مانند استفاده از کیسه های ماسه ای سریعتر، و نیاز به نیروی کار کمتری دارد و به تازگی استفاده از آن به  خصوص در مناطق حفاظت شده در حال افزایش است. استفاده از ژئوسل ها منجر به کاهش قابل توجهی از هزینه های بازیابی پس از سیل می شود.

در این روش از ساختارهای سبک ژئوسل و همچنین ماسه های محلی استفاده می شود. سلول ها در محل قرار می گیرد و به همراه ماسه ها فشرده سازی انجام می شود. این ساختار در برابر نیروی آب مقاوم است و شدت جریان آب را محدود می کند. این روش حداقل 9 برابر بیشتر از روش های محافظت از سیل فعلی قوی تر عمل می کند. در این روش جریان آب در مقایسه با روش های دیگر تا 7 برابر کاهش می یابد. در مواردی این سلول ها مجددا قابل استفاده هستند و در این حالت می توان هزینه ها را کاهش داد. حتی در شرایطی این سیستم قابل بازیافت نیز است.

سرعت نصب بالا، استحکام، میزان نشت کم و استفاده مجدد از این سیستم برتری این روش را در مقایسه با روشهای سنتی نشان می دهد. ژئوسل ساختاری چند وجهی دارد و به گونه ای طراحی شده است که در برابر انواع سیل قابل استفاده است. با این روش راندمان اقدامات حفاظتی در مواقع اضطراری بالا رفته و از هزینه های مالی و یا جانی کم می کند، همچنین هزینه های بازیافت پس از سیل نیز کاهش می باید.

  • نصب این سیستم آسان است و طراحی آن به گونه ای است که به سرعت و آسانی انجام می شود.
  • برداشتن و حذف این سیستم تا سه برابر سریعتر از کیسه های ماسه ای انجام می شود.
  • تنظیم آن آسان است و به راحتی بر روی سطوح ناهموار و سخت قرار می گیرد.
  • بادوام و محکم است.
  • سبک و قابل حمل است و حمل و نقل آن حتی به مناطق دورافتاده نیز به راحتی انجام می شود.

 

نمونه هایی از کاربرد ژئوسل

بانکوک به دلیل بارندگی های شدید، جزر و مدهای زیاد و همچنین زیرساخت های زهکشی ضعیف، اواخر سال 2011 گرفتار سیل شدیدی شد. این سیل نه تنها بر ساکنان و مشاغل محلی تاثیر گذاشت، بلکه عملکرد شرکت های خارجی را نیز تحت تاثیر قرار داد. وقوع مجدد این سیل ها در آینده به دلیل تغییر و تحولات جوی و همچنین افزایش شهرنشینی در این کشور قابل پیش بینی بود. بدین منظور روش هایی برای مقابله با سیل و جلوگیری از خسارت مجدد آن بررسی شد که کاربرد ژئوسل از آن جمله بود. در سال 2012 در مناطقی از شهر به خصوص در خیابان های باریک بانکوک از سیستم ژئوسل استفاده شد.

در سال 2011 خطر طغیان رودخانه اوهایو در کشور امریکا با نصب سیستم ژئوسل توسط ارتش این کشور مهار شد. باران شدیدی در ماه آوریل شروع به باریدن گرفت و سطح آب رودخانه افزایش یافت. خطر طغیان آب رودخانه بیشتر شد و نیروهای امدادی و ارتش برای کنترل و مهار سیل فقط 75 ساعت زمان داشتند. ساختن سدی از کیسه های شن و ماسه و یا استفاده از روش های دیگر در این زمان کوتاه امکان پذیر نبود. بر اساس محاسبات انجام شده مشخص شد که بهترین گزینه، استفاده از سیستم دیواری ژئوسل است.

ساختار لانه زنبوری سلولها مانند پازل کنار هم قرار می گیرند و اتصال سلولها از نشت آب و یا حرکت آن به سمت داخل جلوگیری می کند.

مطالعات آزمایشگاهی در مرکز تحقیقات و توسعه نظامی ایالات متحده مزیت های کاربرد سیستم ژئوسل از جمله نصب آسان، نفوذناپذیری و استقامت بالا را نشان می دهد.

ژئوممبران ها در کنترل سیل

ژئوممبران ورق های پلاستیکی پلیمری و غیر قابل نفوذی هستند که به عنوان یک عایق بسیار مقاوم و کم هزینه و با طول عمر زیاد در بسیاری از صنایع کاربرد دارند. این پوشش ها نسبت به پوشش بتنی با دوام تر هستند. ژئوممبران ها بعد از ژئوتکستایل ها دومین گروه بزرگ ژئوسنتتیک ها را تشکیل می دهند.

 

استفاده از ژئوممبران ها در سیستم های کنترل و مهار سیل
استفاده از ژئوممبران ها در سیستم های کنترل و مهار سیل

 

مزیت های کاربرد پوشش های ژئوممبران

  • استحکام زیاد
  • نفوذ ناپذیری
  • مقاومت در برابر سوراخ شدگی
  • انعطاف پذیری زیاد

روکش های ژئوممبران در سیستم های کاهش و کنترل و مهار سیل کاربرد دارد. آسترهای ژئوممبرانی به منظور کاهش تلفات آب سیل و تقلیل دادن آن به میزان حداقل استفاده می شود. ژئوممبران ها انعطاف پذیر و محکم هستند و در مناطقی با شیب های زیاد نیز قابل نصب می باشند. این سیستم روشی سریع و موثر برای مقابله با شرایط بحرانی است زیرا نصب آن ده برابر سریعتر از نصب کیسه های شن و ماسه است.

این روش معمولا 25 تا 50 درصد اقتصادی تر از استفاده از کیسه های شنی است و برخلاف این کیسه ها به طور مجدد نیز قابل استفاده است و در صورت عدم نیاز به راحتی انبار و نگه داری می شوند.

زمانی که سیل نزدیک می شود، زمان بسیار حیاتی و مهم است. این سیستم 10 برابر سریعتر از کیسه های شنی نصب می شود. نصب این سیستم  به نیروی انسانی کمتری نیاز دارد و وجود 2 نفر برای نصب کافی است. نصب این سیستم در مناطق وسیع به سرعت انجام می شود.  استفاده از این سیستم حتی برای مصارف خانگی نیز امکان پذیر است. در این حالت هنگامی که ساکنین منازل به طور ناگهانی با سیل روبرو می شوند به سادگی و به سرعت می توانند از این سیستم در مقابله با سیل استفاده کنند.

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما