بلاگ

ژئوممبران
83 / 100

ژئوممبران‌ها به دلیل کیفیت بالای ساخت و ویژگی‌های کارآمد مواد سازنده آن، بهترین ماده برای عایق‌بندی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از ژئوممبران در صنایع مختلف، موفقیت‌آمیز بوده و به همین سبب یکی از پرکاربردترین موادها در صنایع زیرساختی شناخته می‌شود.

خصوصیات ژئوممبران

مهم‌ترین نکته در خصوص ژئوممبران، طول عمر حداقل 60 ساله آن است که نیاز به تعمیر و ترمیم نیز ندارد. همین نکته استفاده از این ماده را از نظر اقتصادی، بسیار به صرفه کرده و موجب شده است افراد بسیاری برای مصارف خود مثل ساخت استخر کشاورزی، ژئوممبران را انتخاب کنند.

به دلیل ترکیبات ساختاری، ژئوممبران به عنوان ماده‌ای خنثی شناخته می‌شود که مواد شیمیایی دیگر قابل حل شدن در آن نیستند و در برابر اسیدها و مواد مضر دیگر به اصطلاح خورده نمی‌شود. این ویژگی کارآمد سبب شده در معادن و در زمینه مدیریت پسماند شهری، از ژئوممبران بسیار استفاده شود.

ژئوممبران مقاومت بالایی در شرایط محیطی مختلف دارد و میزان بالای انعطاف پذیری آن موجب شده در صورت وقوع اتفاقات زیست محیطی و طبیعی، بتواند ساختار خود را حفظ کند و به راحتی تخریب نشود. مقاومت و انعطاف پذیری بالا از جمله عوامل طول عمر طولانی آن است.

ژئوممبران انواع مختلفی دارد که هر یک با توجه به ویژگی‌های ساختاری، برای صنعت خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا پروژه‌های زیرساختی با موفقیت به انجام برسند و طول عمر مناسبی داشته باشند.

با توجه به کاربرد بسیار زیاد ژئوممبران در صنایع مختلف، تجهیزات و دستگاه‌های متنوعی طراحی و مورد آزمایش قرار گرفته‌اند تا بتوان پروژه آب‌بندی یا عایق‌سازی را به بهترین شکل انجام داد و از هر گونه نشت جلوگیری کرد.

نصب ژئوممبران

ژئوممبران معمولا به صورت ورق در اندازه‌ها و ضخامت‌های متنوع تولید می‌شود. در واقع تجهیزات و دستگاه‌ها برای جوش دادن ورق‌ها به یکدیگر کاربرد دارند و باید در بهترین سطح عملیات جوش دادن ورق‌های ژئوممبران انجام شود. چرا که اگر این کار ناقص انجام شود یا سهل‌انگاری صورت بگیرد، در صورت نشت، خسارت سنگینی وارد می‌شود.

با استفاده از پیمانکاران متخصص و به کار بردن دستگاه‌های با کیفیت می‌توان از کیفیت کار نصب ورق‌های ژئوممبران اطمینان حاصل کرد.

در ادامه با چند روش نصب ورق‌های ژئوممبران آشنا می‌شویم تا با اطلاعات کامل از ژئوممبران استفاده کنیم.

 

نصب ژئوممبرانجوش دادن با سشوار صنعتی

در این روش لبه‌های ورق‌های ژئوممبران را با سشوار صنعتی در دمای 400 درجه سانتیگراد، ذوب می‌کنند و توسط غلتک‌ها، لبه‌ها به یکدیگر فشرده می‌شوند.

از سشوار صنعتی برای ترمیم ورق‌هایی که در اثر مواردی مثل حمل و نقل نادرست آسیب دیده‌اند نیز استفاده می‌شود.

در ساخت سشوار صنعتی از دو قطعه مهم موتور و المنت استفاده می‌شود. گرما به وسیله المنت ایجاد می‌شود و توسط موتور از دستگاه خارج می‌شود. اگر چه سشوار صنعتی در ظاهر شبیه سشوار معمولی است اما میزان گرمای خارج شده از آن می‌تواند تا 700 درجه باشد که برای ذوب کردن موادی مثل ژئوممبران کاربرد دارد. با وجود این دمای بالا، در سشوار صنعتی شعله آتش تولید نمی‌شود و در نتیجه سطح کار سوخته نمی‌شود.

 

جوش دادن با دستگاه دبل وج

در این روش یک صفحه فلزی بسیار داغ را بین لبه‌های ورق‌های ژئوممبران قرار می‌دهند که همزمان هم لبه‌ها را ذوب کرده و هم آن‌ها را به وسیله غلتک فشرده کرده و به یکدیگر می‌چسباند.

دستگاه دبل وج در حداکثر سرعت خود می‌تواند در هر دقیقه 3 متر از ورق‌های ژئوممبران را جوش بدهد و حداکثر دمای این دستگاه 450 درجه سانتیگراد است.

 

blank

جوش با دستگاه اکسترودر دستی

با استفاده از دستگاه اکسترودر، نوار باریکی میان دو لبه ورق ژئوممبران قرار می‌گیرد و به این شکل ورق‌های ژئوممبران به یکدیگر جوش داده می‌شوند.

در این روش مواد اکسترود به دو شکل گرانول یا مفتول به دستگاه تزریق می‌شوند و با عبور از المنت‌ها، به شکل خمیر در دمای تنظیم شده توسط تکنسین، از دستگاه خارج می‌شوند و میان لبه‌های ورق قرار می‌گیرند.

از این روش برای ترمیم آسیب‌های وارد شده به ورق‌های ژئوممبران نیز استفاده می‌شود.

تمامی مراحل کار با دستگاه اکسترودر کاملا دستی است و باید توسط تکنسین انجام شود. اما این دستگاه نوع اتوماتیک نیز دارد که بسیار کاربردی می‌باشد.

 

ابزار نصبجوش با دستگاه گوه مضاعف

جوش دادن ورق‌های ژئوممبران به وسیله دستگاه گوه مضاعف، متداول‌ترین روش اتصال ورق‌های ژئوممبران است. در این روش علاوه‌بر اینکه اتصال ورق‌ها به صورت یکنواخت انجام می‌شود، می‌توان با آزمایش کانال هوا، جوش‌های ورق ژئوممبران را تست کرد تا از استاندارد بودن آن مطمئن شد.

این آزمایش مخرب نبوده و با انجام آن با استفاده از دستگاه گوه مضاعف، می‌توان سطح بالاتری از کیفیت را در اتصال ورق‌های ژئوممبران داشت.

این دستگاه نیاز به مهارت بالای تکنسین دارد تا عملیات جوش ورق‌ های ژئوممبران به بهترین شکل انجام شود.

قطعات این دستگاه مختلف بوده و شامل غلطک‌های فک ثابت و متحرک، المنت و پیچ فشار فک متحرک است که در عملیات جوش، تکنسین باید دمای المنت، سرعت غلطک و میزان فشار فک متحرک را هماهنگ کند تا بتواند ورق‌های ژئوممبران را به صورت یکنواخت و صحیح به یکدیگر متصل کند.

با توجه به اینکه ورق‌های ژئوممبران در فضای باز و در محل اصلی نصب مثل استخر، معدن و غیره، به یکدیگر متصل می‌شوند، تکنسین باید تست جوش را با توجه به شرایط محیطی انجام دهد تا بتواند به هماهنگی دمای المنت و فشار فک متحرک و سرعت غلطک برسد.

در متراژهای زیاد، ورق‌های ژئوممبران توسط تراکتور، بالابر و سایر ماشین‌آلات منتقل می‌شود. اما در متراژ پایین می‌توان ورق‌ها را به صورت دستی جابجا کرد.

با توجه به اینکه برای جوش دادن ورق‌های ژئوممبران به دمای بالا نیاز هست، عملیات نصب ژئوممبران در دمای محیطی کمتر از 5 درجه به سختی انجام می‌شود. در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی موجب می‌شود از کیفیت اتصال ورق‌ های ژئوممبران مطمئن باشید و از تاثیر منفی آب و هوا در اتصال ورق‌ها جلوگیری می‌شود.

سخن پایانی

نصب ژئوممبران با توجه به روشی که برای جوش دادن ورق‌های ژئوممبران انتخاب می‌کنید، تجهیزات و دستگاه‌های مختلفی نیاز دارد تا عملیات جوش ورق‌ها به یکدیگر و نصب آن‌ها در محل اصلی در سطح استاندارد و به شکل صحیح انجام شود تا کارآیی طولانی مدت داشته باشد و پروژه‌ای موفقیت‌آمیز باشد.

یک دیدگاه بگذاریددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما